İSTANBUL / KAĞITHANE - Fındıklı İlkokulu

Tem

Okulumuz bünyesinde açılan okul öncesi yaz okulu eğitim öğretime başlamıştır.

Tem

Telafide Ben De Varım kapsamında ilk hafta öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan etkinlik ve eğitimlerimiz kıymetli öğrencilerimizin istekli katılımları sonucu tamamlanmıştır. Eğitim ve Etkinliklerimiz Eğitimde Drama, Zeka Oyunları,Yaratıcı Yazma,Yaratıcı Okuma, Futbol,Basketbol ve Voleyboldan oluşmakta olup 27 Ağustos tarihine kadar devam edecektir.

Tem

Telafide Ben De Varım 2. hafta programı öğrencilerimizin yapmış olduğu tercihler doğrultusunda aşağıdaki şekilde oluşturulmuştur. Kurs listeleri haftalık olarak yenilenecek olup, güncel liste okulumuz internet sitesinde cuma günleri  paylaşılacaktır.

Değerli Velilerimiz,

Bilindiği üzere Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş ve uzaktan eğitim faaliyetleri sona erdi. Yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırlanmıştır.Bu program dahilinde okulumuzda bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinlikler planlanarak değerli öğrencilerimizin katılımına sunulmuştur. Öğrencilerimizin yapmış olduğu tercihler doğrultusunda programlar ve öğrenci listeleri  aşağıdaki şekilde oluşturulmuştur. Kurs listeleri haftalık olarak yenilenecek olup, okulumuz internet sitesinde paylaşılacaktır.

Nis

"Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır"  Milli mücadelenin komuta karargahı ve milli iradenin teminatı TBMM'nin 101. yıldönümünü gururla yaşıyoruz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Kağıthane Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiye sn. Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç Bey'in de iştirakiyle okulumuzda anma programı tertip edildi. Program sonrasında Kağıthane Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Çanakkale Şehitleri Sergisi ziyaret edildi.

Mrt

Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler, 2011 yılında 21 Mart'ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir. Down Sendromu genetik bir farklılıktır. Sıradan bir insan vücudunda 46 kromozom bulunurken, down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. Kromozomları olması nedeni ile 47 olmaktadır. Bu nedenden dolayı her yıl 3. Ayın 21. Günü farkındalık günü olarak kabul edilmiştir. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, bireyin hayatı boyunca devam eden bir farklılıktır.

Mrt

Okulumuz ''Okulum Temiz Belgesi'' almaya hak kazanmıştır. Belgemiz  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammet ÇAYIR tarafından okul müdürümüze takdim edilmiştir.

Şbt

Okulumuz 4-B sınıfı öğrencileri, deprem öncesi hazırlıkları kapsamında Afet Çantası'nın içeriğine dair bilgilendirici videolar hazırladılar. ''Afet Öldürmez, Tedbirsizlik Öldürür!''

Şbt

Okulumuz öğrencileri Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında ''Deprem Çantası'' hazırladı.

Kas

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının  82. yıl dönümünde sevgi, rahmet, şükran ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Ekm

Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanması ve ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.